• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар "Реалізація інноваційної моделі навчання "1 учень - 1 комп'ютер"

Семінар "Реалізація інноваційної моделі навчання "1 учень - 1 комп'ютер"

2012-11-22

22 листопада на базі Кушугумського НВК відбувся міжрегіональний семінар "Реалізація інноваційної моделі навчання "1 учень - 1 комп'ютер". На семінарі були присутні методисти з початкової освіти відділів освіти, керівники освітніх закладів, учителі початкових класів, зав. сектором Запорізького ОблУОН Хіврич В.В., співробітники ЗОІППО Нікулочкіна О.В., Чернікова Л.А. Васильченко С.В. Також у семінарі взяли участь співробітники Запорізького педагогічного коледжу та колеги з Полтавської області: представник Полтавського обласного управління освіти Дмитренко І.І., заст. директора Кременчуцького педагогічного училища Шакотько В.В., методист Хорольского РМК Полтавської області Шип А.А., проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Київського університету ім. Бориса Грінченка Морзе Н.В.

Семінар мав на меті ознайомити педагогічний загал з реалізацією інноваційної моделі навчання «1 комп’ютер – 1 учень». Згідно цієї моделі кожний учень забезпечується власним портативним комп’ютером - нетбуком, який підключений до класної локальної мережі та Інтернету, з вільним доступом до освітніх ресурсів. Головна мета навчальних занять за такою моделлю з використанням нетбуків – зміна навчального середовища, формування навичок навчальної діяльності шляхом використання отриманих на традиційних уроках знань, умінь і навичок безпосередньо в інформаційно-комп‘ютерному просторі. При цьому організація таких занять не вимагає кардинальної перебудови навчального процесу, а його зміст ґрунтується на використанні дидактичних матеріалів, типових навчальних програм.

Під час семінару учасники відвідали уроки, які були проведені з використанням нетбуків, ознайомилися з досвідом роботи щодо впровадження даного проекту в навчальних закладах Запорізької та Полтавської області, обговорили реалії та перспективи запровадження такої моделі навчання в освітній процес масової школи.
Уроки проводили Жмихова А.С., класовод 2-а класу, та Апостолова А.О., вчитель інформатики./Files/images/DSCN1307.JPG/Files/images/DSCN1304.JPG/Files/images/DSCN1282.JPG/Files/images/DSCN1276.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 305

Коментарi